Horeca sau Industria Ospitalității

Turismul - Industria Ospitalitatii. Poza in centrul vechi din Brasov.

HoReCa mai este cunoscută și ca “Industria Ospitalității”. Deși HoReCa este un acronym / o prescurtare de la Hoteluri / Restaurante / Cafenele, acest termen a început, treptat, treptat, să definească întreaga industrie a turismului din România. Acesta este și motivul pentru care termenul este deasemenea asociat și cu Industria Turismului care nu are cum să fie decât o “Industrie a Ospitalității”. Ca urmare a acestui fapt în acest industrie se încadrează mult mai multe afaceri, unele fiind afaceri de familie, alte afaceri fiind detinute de firme românești sau multinaționale.

Turismul și Horeca

Pe lângă hoteluri, restaurante și cafenele în această industrie mai pot fi încadrate și pensiunile, cabanele, hosteluri, moteluri si chiar firmele care livreaza mancare la domiciliu.

Scadere a industriei Horeca

Din pacate ultimele stiri prezentate pe site-urile detinute de presa din Romania nu prea sunt incurajatoare. Se pare ca aceasta epidemie va reusi sa puna, sper eu, in genunchi aceasta industrie. Asadar din cauza corona virus industria Horeca va inregistra o scadere destul de mare. Multi oameni vor fi trimisi in somaj! Sa speram ca vor avea puterea sa isi revina si ca economia nu va avea de suferit din cauza utimelor evenimente din tara noastra si din lume. Efectul indirect al corona virus se va vedea mai ales in ecomie. Afacerile vor avea de suferit pe termen scurt si pe termen mediu de timp.